Portfolio Update & Dividend Inkomen: Februari 2021

Oeps. 2 weken later dan ik eigenlijk had gepland. Naast werken, school (op dit moment m’n scriptie…) & een Instagramaccount bijhouden zou je bijna vergeten dat er ook nog een blog is die bijgehouden moet worden. In dit artikel mijn maandelijkse portfolio & dividendinkomsten update van februari 2021!

Portfolio Update: Februari 2021

Deze maand heb ik 3 (!) nieuwe aandelen aan m’n portefeuille toegevoegd! Benieuwd welke? Op Instagram deel ik al mijn transacties in mijn story en in de highlight op mijn profiel!

Dividend Inkomen

Deze maand heb ik 4 dividendbetalingen ontvangen. Vorige maand waren dit 7 verschillende bedrijven. Het totale bedrag is ook een stuk minder dan vorige maand. In mijn update van januari 2021 deelde ik dat 7 bedrijven mij hadden betaald, met een totaal dividendinkomen van €19.61 netto. Check die blog zeker eventjes als je dat interessant vindt!

Zoals ik al aangaf zijn het nog geen wereldbedragen. Van €19.61 kan niemand een maand rondkomen. Deze maand was het zelfs aanzienlijk minder omdat februari (voor mijn portefeuille) niet een heel beste maand is qua dividend uitbetalingen. Toch is het leuk om in ieder geval te zien dat het echt is. Elke maand weer. Zonder actief je tijd in te ruilen voor dit geld!

Hieronder heb ik een lijstje gemaakt met de uitbetalingen voor de maand februari:

DatumBedrijf# AandelenDividend in €
05-02JPMorgan Chase & Co. (JPM)2€1.27
08-02AT&T (T)3€1.10
10-02General Dynamics (GD)2€1.54
23-02Realty Income Corporation (O)10€1.64
FebruariTotaal:€5.55

Minder positief dan gedacht

Moet stiekem ook wel eerlijk toegeven, de ene dag heb ik meer zin dan de andere dag om dit soort artikeltjes te schrijven, te plaatsen, te delen & te promoten. Er zijn een hoop mensen die mijn Instagram volgen en het leuk vinden dat ik zo open ben. Andere mensen zijn toch wat minder positief om het zacht uit te drukken. Moet kunnen, is wel zo, maar vind het toch een soort van jammer. Juist omdat het commentaar dat ik krijg en heb gekregen tot nu toe in mijn optiek simpelweg niet terecht is.

Het is bijvoorbeeld zeker niet mijn intentie om mensen over te halen om te investeren / beleggen in bedrijven waar ik zelf ook aandelen van heb. Dit terwijl er wel mensen zijn die dat suggereren. Met de hoeveelheid volgers die ik nu heb kan ik dat niet eens serieus beïnvloeden, maar toch.

Inzicht in beginnen met beleggen

Deze Instagram pagina en blog ben ik onder andere begonnen om te laten zien hoe ik het beginnen met beleggen aanpak, zodat andere mensen die nog niet zijn begonnen een idee krijgen hoe beleggen werkt. Ook hoop ik uiteindelijk mijn doel om financiële vrijheid te bereiken door middel van het beleggen op de aandelenmarkt te bereiken. Benieuwd of mij dat gaat lukken? Blijf dan mijn Instagram en blog zeker volgen!

Portfolio Pagina

Sinds kort heb ik ook een portfolio pagina aan mijn website toegevoegd! Deze werkt nog niet optimaal voor mobiel & moet ik momenteel nog handmatig bijwerken, maar daar ben ik dus op dit moment mee aan de slag!

Toekomstplannen

In de toekomst ben ik ook van plan om de aandelenanalyses die ik zelf doe van bedrijven ook in een mooi gestructureerd pdf-bestandje op mijn blog te delen. Lijkt jou dit interessant?

Aandelentips?

Heb jij nog aandelen of ETF’s gekocht afgelopen maand? Zo ja, welke? Laat het me ook weten in de reacties!

Instagram

Op mijn Instagram deel ik dagelijks over beleggen en persoonlijke financiën. Vind je dit interessant? Ga me dan ook zeker volgen!

Deel deze post:

Meer blogs:

Dominique Willem

Finance Blogger

Hi, mijn naam is Nick! Op mijn website deel ik de beste tips en acties op het gebied van sparen en beleggen.

Mijn favorieten

Om te sparen (hoge rente, 4%):

Om te beleggen (laagste kosten):

Om automatisch te besparen (gebruiksgemak):