Introductie, Doelen & Financiële Onafhankelijkheid

Eindelijk!

Het werd tijd! De moeilijkste stap is nu eindelijk genomen (gewoon beginnen) en jeetje wat kan een mens daar blijkbaar trots op zijn. De mensen die mij goed kennen weten dat ik al een hele lange tijd, en daarmee bedoel ik écht een hele lange tijd, een eigen blog wil beginnen. Diezelfde mensen weten ook dat ik erg goed ben in uitstellen. Het heeft daarom de nodige jaren (ja inderdaad jaren) gekost, maar de eerste blogpost is nu eindelijk een feit.

Een blog?

Ja, een blog! Waarom? Heel simpel, omdat het me leuk leek om mee bezig te zijn. Een beetje stukjes schrijven over dingen waar ik geïnteresseerd in ben, of waar ik me de afgelopen tijd mee bezig heb gehouden.

Sinds de tweede klas (inmiddels ruim 8 jaar geleden) heb ik het er al over dat ik een YouTube kanaal wil beginnen. Mocht ik daar toen der tijd mee zijn begonnen, en het zou hebben volgehouden tot nu, had ik sowieso, zo goed als gegarandeerd meer dan 1.000 abonnees op dit moment. En dat is in YouTube termen nog erg weinig. “Had ik maar”. Daar hebben we op dit moment alleen niks aan. En ohja, een YouTube kanaal is het zoals je ziet ook nu nog steeds niet geworden.

Hoezo ik niet “gewoon” een YouTube kanaal begin kan ik zelf niet echt een duidelijk antwoord op geven. Wel weet ik dat ik me er eigenlijk, diep van binnen, op dit moment (nog) niet comfortabel bij voel. Een blog is daarom in mijn optiek een goede middenweg, om tenminste iets te beginnen. En dat begin is nu. Daarom: super leuk dat je mijn eerste blogpost aan het lezen bent!

Waarover dan?

Over geld. Vermogen. Financiën. Beleggen. Investeren. (Be)sparen. Noem maar op! De laatste jaren ben ik me hier, mede door mijn studie, meer en meer in gaan verdiepen, en oh god wat zijn hier een hoop belangrijke dingen over te leren!

Veel mensen erkennen het (nog) niet, maar geld is zoveel meer dan alleen een middel om je boodschappen mee te betalen, of een getal wat je iedere maand op je bankrekening gestort krijgt van je werkgever. Geld is één van de belangrijkste factoren die bepaalt hoe onze toekomstige jaren eruit zullen zien.

Geld is één van de belangrijkste factoren die bepaalt hoe onze toekomstige jaren eruit zullen zien.

Het maken van de juiste, of juist de verkeerde keuzes op financieel gebied kan gevolgen hebben voor de komende, misschien wel tientallen jaren van ons leven. Daarom is het zó ontzettend belangrijk om hierover in ieder geval de basisbeginselen te leren en goed te beheersen.

Wat ik wil bereiken

Sinds klein ben ik al gefascineerd door geld. Dat is dus blijkbaar altijd al zo geweest. De reden om hier nu een blog over te beginnen is omdat er in mijn optiek te weinig wordt gepraat over geld en persoonlijke financiën in zijn algemeen. Het onderwerp is voor iedereen zo ontzettend belangrijk, maar toch wordt er maar weinig over gesproken.

Met deze blog wil ik mensen laten zien wat geld voor hen kan betekenen, en wat voor doelen iedereen zou kunnen bereiken mochten ze de juiste, of in ieder geval niet de verkeerde, financiële keuzes maken. Denk hierbij qua doelen aan bijvoorbeeld geen zorgen meer te hebben over geld. Minder te hoeven werken. Of zelfs volledig stoppen met werken, jaren vóór de pensioengerechtigde leeftijd.

Hoe ik dit wil bereiken is onder andere door blogposts te schrijven met tips over geld gerelateerde onderwerpen, maar ook door te laten zien hoe ik dit zelf aanpak. Daarom ben ik van plan om o.a. mijn eigen spaarsaldo’s, inkomsten, uitgaven, mijn beleggingsportefeuille(s) en eigen financiële planning te gaan delen op deze blog. Inclusief de progressie, de winsten en de verliezen die ik maak. Dit om volledige transparantie te kunnen geven naar jullie lezers, maar ook om later zelf terug te kunnen lezen.

Persoonlijke doel: financiële onafhankelijkheid

Mijn uiteindelijke persoonlijke doel is om financieel vrij/onafhankelijk te worden. Dit betekent dat ik op een gegeven moment niet meer afhankelijk ben van een salaris om van te kunnen leven, maar dat mijn beleggingen en investeringen genoeg inkomsten genereren om mijn leven te kunnen bekostigen. Dit zijn zogenoemde passieve inkomensstromen. Hierover zal ik ook het een en ander gaan schrijven in mijn toekomstige posts!

Het doel om financieel vrij/onafhankelijk door het leven te kunnen wil ik in ieder geval behaald hebben vóór mijn 40ste. Vanaf dat moment zou ik dus officieel kunnen stoppen met werken. Stiekem hoop ik zelfs om dit te kunnen behalen voor mijn 30ste. Wie weet! De reden hoezo ik dit graag zou willen is trouwens niet omdat ik helemaal niet meer zou willen werken, maar juist om de keuze te hebben om te (gaan) werken. En om de keuze te hebben waar/waaraan ik (mee) wil werken. Om op zo’n manier dingen te doen die ik écht leuk vind, en waar ik voldoening uit haal.

Op deze blog ben ik van plan om elke stap die ik neem onderweg naar dit doel, financiële onafhankelijkheid en vrijheid, te gaan delen. Hopelijk kan ik over +/- 10 jaar (ik ben nu 21), mededelen dat de door mij gebruikte methoden en strategieën echt hebben gewerkt en dat ik mezelf officieel financieel vrij en onafhankelijk kan noemen. Lees je mee?

Deel deze post:

Meer blogs:

Dominique Willem

Finance Blogger

Hi, mijn naam is Nick! Op mijn website deel ik de beste tips en acties op het gebied van sparen en beleggen.

Mijn favorieten

Om te sparen (hoge rente, 4%):

Om te beleggen (laagste kosten):

Om automatisch te besparen (gebruiksgemak):